Home Τα νέα μας Εκδηλώσεις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2 PDF Print E-mail

2. Καθαρίζουμε την πόλη μας

σε μια μέρα!

 

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

 

Σημείο συνάντησης εθελοντών: Λ. Λαυρίου 67

(μπροστά από το κατάστημα JUMBO Παιανίας)

 

Ώρα έναρξης δράσης 9:00

Ας δείξουμε τη δραστήρια

και δημιουργική πλευρά μας...

 

Η ΧΕΝ συμμετέχει στη δράση του "Let's Do It!" και σας καλεί να είστε όλοι εκεί. Είναι σημαντικό να ζούμε σε μία καθαρή πόλη.

Το αξίζουμε!!!  Μπορούμε να το κάνουμε!!!

 

 

Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες:

Πρέπει να φοράμε μακριά παντελόνια, αθλητικά παπούτσια και να έχουμε μαζί μας τσαντάκι μέσης για να μην μας εμποδίζει στις κινήσεις έτσι ώστε να έχουμε ελεύθερα τα χέρια μας. Να φοράμε καπέλο για να προστατευτούμε από τον ήλιο, να έχουμε μαζί μας νερό και αν έχουμε γάντια κηπουρικής.

Η δράση θα διαρκέσει περίπου 2-3 ώρες.

 

 

Παρακάτω θα βρείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παιανίας.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ                                       

 

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                       Θέμα: Let’s do it Greece 2013     

Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!

 

 Ο Δήμος Παιανίας συμμετέχει, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, για δεύτερη φορά  στη διεθνή εθελοντική καμπάνια  “Let’s do it”, με στόχο τον καθαρισμό απ’ τα σκουπίδια μιας ολόκληρης χώρας  σε μία μόνο ημέρα. Η Δημοτική Αρχή στέλνει με αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα: «η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας!»

 Η καθαριότητα, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν βασικά κοινωνικά αγαθά απαραίτητα για έναν ασφαλή τρόπο ζωής που συμβάλλουν παράλληλα στην ανάδειξη των αρχών και του πολιτισμού κάθε χώρας. Σε μια δύσκολη αλλά ευοίωνη για την Ελλάδα και το περιβάλλον δράση, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, περιβαλλοντικές ομάδες, εθελοντές, σχολεία και δήμοι θα ενωθούν σα μια «γροθιά» και θα εξορμήσουν σε πόλεις, δάση, παραλίες και θάλασσες για να καθαρίσουν μέσα σε μία ημέρα όλη τη χώρα.

Το Lets do it World,ως κίνημα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους , τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις και διοργανωτές της καμπάνιας αποφάσισαν να κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν κάθε ενεργό φορέα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του “Lets do it Greece” κατάφερε να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και εκατοντάδες πολιτών και φορέων να μιλούν και να οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Τον Απρίλιο του 2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην Ελλάδα με μεγάλη  επιτυχία και συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Lets do it, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Μέσα από την καμπάνια δείξαμε πως  μπορούμε να συνεργαστούμε για έναν κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα ομορφότερη και καθαρότερη.

Ο Δήμος Παιανίας πιστεύει στην καθιέρωση της διεθνούς καμπάνιας στη  χώρα μας   και μαζί με φορείς και συλλόγους συμμετέχει για δεύτερη φορά σε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια και καθαρίζει τμήμα της Λεωφόρου Λαυρίου και της οδού Παλαιοπαναγιάς, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτο-οργάνωση της τοπικής κοινωνίας,  συμβάλλοντας ενεργά στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων του και προωθώντας το πνεύμα του υγιούς εθελοντισμού, που έχει τόσο ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα την επιτυχή πραγματοποίηση μιας τέτοιας δράσης καλούμε όλους  τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν σε αυτήν την Πανελλαδική Εθελοντική Προσπάθεια. Ας έχουμε πάντα κατά νου πως η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας και πως ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας!!!

 

 Σημείο συγκέντρωσης των εθελοντών:

Λεωφόρος Λαυρίου 67 (μπροστά από το κατάστημα Jumbo Παιανίας).

Ώρα   έναρξης της  δράσης: 9:00